In den beginne…

geplaatst in: Geen categorie | 13


Pixel Patterns begon als een klein ideetje. Je weet wel, zo eentje dat zich tussen je hersenplooien nestelt en daar blijft wriemelen tot je je bewust wordt dat er Iets Aan De Hand Is.

Het ideetje kwam ter sprake bij een vriendin. “Doen, jong!” zei die. “Gij kunt dat!”

En dus groeide het ideetje. Want ja, patroontekenen is echt wel mijn ding. Een goeie scheut creativiteit, een vleugje ruimtemeetkunde, gekoppeld aan een goede pasvorm en ook wel gewoon de goesting om te experimenteren.

 

image

Maar het prille ideetje werd geplaagd door Kan-ik, Zou-ik en Durf-ik, drie kwelgeesten die bij momenten erg dreigend kunnen overkomen. Tot hogervermelde vriendin plots voor het i-magazine STYLO werd gevraagd, dat ‘independent designers’ van over de hele wereld een platform biedt door bekende bloggers te vragen iets met hun kinderpatronen te naaien.

Zo een kans kun je niet laten voorbij gaan… en met een welgemikte tik werden Kan-ik, Zou-ik en Durf-ik onder de mat geveegd. Potloden werden gescherpt, hersenen gepijnigd en patroonpapier verslonden. Al snel stonden twee patronen op papier: een regenjasje en een jurk.

 

image

 

 

 

 

En toen begon het echte werk: patronen laten digiteren en graderen. Testen. Een website uit de grond stampen. Een merknaam bedenken. Een boel administratie.

Op vier maanden tijd. Gekkenwerk.

“Als iemand het kan, zijt gij het,” sprak de vriendin.

Waarmee ze me dus eigenlijk impliciet voor gek verklaarde. (*)

Maar kijk: hier zijn we dan toch al geraakt. En ons werk achter de schermen komt nu voor het eerst op het podium piepen.

Hopelijk zijn jullie ook nieuwsgierig naar het vervolg van dit verhaal. Ik vind het alleszins een eer om het te mogen delen!

Wordt vervolgd…

 

 

(*) Het is je vergeven, Debora !

13 Antwoorden

 1. Kristien Grijp

  Succes gewenst!! Ik hou mijn vingers gekruist in de hoop dat er ook puberpatronen uitkomen! Van een jas!

 2. anita leroy

  Ik heb je verhaal met heel veel belangstelling gelezen.

  Absoluut voortdoen !

 3. Merci, Debora! !??

 4. You can do it! Denk ook eens aan de kinderen die ook houden van een simpel a-lijn of t-shirt jurkje maar door hun lengte al een 152 of groter nodig hebben ?. Wij kijken met veel intresse naar houw leuke project uit. Succes!

 5. Ik zag net de jas voorbij komen, ziet er veel belovend uit, heel veel succes met je patronen!

 6. Wowww super ben erg benieuwd al ben ik beginnelinge, hoop dan ook dat er iets “gemakkelijk ” tussen zit ;-p
  Alvast suc6. ….

  • Dank je, Eveline! De jas in doorzichtig vinyl is verbazend gemakkelijk (geen voering 😉 ) en daarna komt er nog wel wat aan.

Laat een reactie achter


*