Pixel Patterns in STYLO4

geplaatst in: Geen categorie | 22

Jawadde. Vandaag is er nog geen klein beetje groot nieuws…

Vandaag ziet immers het gloednieuwe en wel zeer inspirerende e-magazine STYLO het daglicht! In het verleden keek ik zelf steeds reikhalzend uit naar dit online tijdschrift, dat tjokvol ideeën en eigenzinnige interpretaties van kinderpatronen staat.

Deze vierde editie is evenwel helemaal bijzonder voor Pixel Patterns! Debora Sluijs, bekend van de blog ‘Toertjes en Pateekes’, levert voor het eerst een bijdrage aan STYLO. Voor die gelegenheid vroeg ze om twee patronen te ontwerpen. De twee patronen – een regenjasje en een jurk – zijn uiteindelijk de ‘eerste steenlegging’ voor Pixel Patterns geworden.

IMG_4682Het jasje en de jurk zijn als ensemble ontworpen: de pasvorm is zo gesneden dat beide perfect samen gedragen kunnen worden. Ook qua stijl sluiten ze op elkaar aan, allebei de patronen ademen de mod-stijl van de jaren zestig. Het doorzichtig vinyl van de regenmantel versterkt het sixties-gevoel nog. In die tijd deed plastic zijn intrede als ‘mirakelmateriaal’ en inspireerde mode- en interieurontwerpers tot de meest inspirerende en bijzondere producten en vormen.

Het jurkje en de regenjas zijn – in variaties – de eerst twee patronen die bij Pixel Patterns zullen verschijnen. In volgende posts zul je dan ook nog uitgebreid kennis maken met dit duo. Ik kijk alvast uit naar wat jullie er allemaal mee zullen maken!

Voor nu laat ik evenwel de foto’s voor zich spreken – maar niet zonder dat ik eerst nog Debora bedank voor de ongelooflijk toffe samenwerking en vooral voor haar fantastische styling. Bekijk zeker ook haar andere creaties en deze van andere bloggers in… STYLO4!

 

 

(Klik op de foto’s om ze groter te maken.)

Het jurkpatroon en het jaspatroon zijn copyright Pixel Patterns.

22 Antwoorden

 1. Fantastisch leuk om te zien! Ik kijk reikhalzend uit naar de lancering van de patroontjes!! Vanaf welke maat starten ze?

  • Inderdaad fantastisch – ik geniet er zelf van ?
   De maatvoering zal wat afhangen van patroon tot patroon. Het jurkje en de jas die je nu ziet zijn gepland voor maat 4 tot 12 jaar.

 2. Ik zag net het Stylo magazine, wow! Ik was al een grote fan van Debora maar dit is echt zo mooi! Wat een setje! Wow! Ben ook erg benieuwd naar de maten van je patronen (mijn dochter is namelijk erg lang voor haar leeftijd)

  • Debora heeft dat super gedaan!
   De maten zullen wat variëren van patroon tot patroon. De jurk en de regenjas die je nu in STYLO ziet worden getekend van 104 tot 152 (4 tot 12 jaar). Ik geef wel een matentabel mee, zodat je zelf nog kunt aanpassen.
   Bedankt voor je interesse! ?

 3. Tine Decock

  Waaw ! Hoop dat het patroontje zelf niet te lang meer op zich laat wachten… Heb nu al zin om het ook eens uit te proberen !

 4. 2 top-patroontjes en prachtig uitgewerkt! Van deze 2 creaties was ik het meest onder de indruk.
  Ik kan alleen maar hopen dat er ook jongenspatroontjes komen :-)

 5. This is amazing/gorgeous/awesome (you got the general idea) raincoat ! It is my fav among all the marvellous créations of this STYLO issue. I just can’t wait to sew it for my giant little 8 years girl wearing 12 years !

 6. wow! héél mooi! ben benieuwd naar wat gaat volgen!!

 7. I can’t wait for the pattern. This is a stunning piece

 8. groooote fan nu al van debora was ik al fan 😀 ik vind ze prachtig en ben ook al reuze benieuwd wat je nog tevoorschijn tovert hoor :)
  en hopelijk is de lancering snel zo voor de zomer? alle ik wil natuurlijk niemand opjagen he hihi 😉
  groetjes

  • Ik hoop ook voor de zomer, Dorien! Patronen tekenen gaat eigenlijk verbazend snel, maar het is alles wat er omheen hoort dat veel tijd in beslag neemt… ik werk alleszins naarstig voort ?

 9. Superschoon hoor! Kijk al uit naar de lancering van die prachtige patroontjes ?

 10. Ik kan niet wachten op de patronen!! Het ziet er super mooi uit!!

 11. Danielle D.

  Please include me in your email on the true release of these gorgous pattersn! I would love the have them as soon as they are available… I love the designs and embelishments….

  • Hi Danielle,

   Thanks for your interest! The easiest way to find out about the pattern releases, is by subscribing to our Newsletter, or by liking Pixel Patterns on Facebook. Welcome aboard!

Laat een reactie achter


*