Sabine presents… Pixel Patterns

Pixel Patterns is een nieuw Belgisch naaipatronenmerk in wording. Patronen met oog voor detail in constructie en pasvorm.

We starten met twee patronen voor meisjes van vier tot twaalf jaar, maar oprichtster en ontwerpster Sabine heeft nog heel wat andere ideeën in de pijplijn zitten, geïnspireerd ook door enthousiaste naaivriendinnen uit de omgeving en de wijde wwwereld rondom.

Welkom!

Pixel Patterns presents… Sabine

picture by Debora Sluijs

Sabine is een geval apart. Doorheen de jaren studeerde ze fysica, journalistiek, ‘realisaties dameskleding’ (zeg maar ‘snit en naad’), kleur- en stijlanalyse en patroontekenen, en vindt elk van deze opleidingen minstens even waardevol.

Op dit moment werkt ze als verantwoordelijke van een naaiatelier, waar ze instaat voor de lancering van een kledingcollectie voor prematuurtjes tot kleuters.

Voordien gaf ze les in sterrenkunde, maakte televisiereportages, schreef mee aan een scenario voor F.C. De Kampioenen en was webredacteur voor de wereldberoemde popgroep a-ha – op hun verzoek, jawel.

Tussen deze bezigheden door liet ze hoogstpersoonlijk het radioactieve alarm afgaan in de kerncentrale van Doel, geraakte opgesloten in een volledig leeg hotel, werd achtergelaten op de zeebodem en overleefde ternauwernood een onderhuidse aanval door de vleesetende bacterie.

Sindsdien bijt ze zich zo mogelijk nog gretiger vast in het leven dan voorheen. Het is met diezelfde kenmerkende gedrevenheid dat ze nu Pixel Patterns in de startblokken zet.

En oh ja: ze heeft een hekel aan het woord ‘madammeke’. U bent gewaarschuwd.